Internasjonale fagkilder

Vil du lære mer? Her er noen tips til utenlandske fagkilder.

Filmer, videoer og webinarer

Nettsider

EU:


Sverige:


Finland:


Storbritannia:

Utenlandske e-kurs

Sverige:

Storbritannia:

  • 3LM: Nettkurs i Holistic Management i Storbritannia. Fast digitalt oppmøte. Fullstendige kursmoduler.

  • Charles Dowding: Nettkurs i småskala grønnsaksproduksjon / “No Dig Gardening”.

USA:

Utenlandske forskningsprosjekter

Roots so deep (USA)

 https://rootssodeep.org/amp-research/published-research

FAI Farms McDonald’s AMP Grazing Project (Storbritannia)

Hva vil være effekten av å gå over til AMP Grazing (Adaptive Multi Paddock Grazing) på en engelsk gård med veldrevet kommersiell kjøttproduksjon? Konklusjon: Driftsendringen viste i løpet av fire år vesentlige positive regenerative  resultater innenfor både naturmiljø, arbeidsmiljø, dyrehelse og driftsøkonomi. Markas karbonfangst mer enn oppveide beitedriftens karbonutslipp. Jordhelsen bedret seg og gården utviklet et rikere fugleliv enn omlandet. https://www.faifarms.com/mcdonalds-uk-amp-grazing-project/

Sustainable Food Trust - «Grazing livestock - it’s not the cow but the how" 

Hvilken rolle spiller beitende husdyr i bærekraftige landbrukssystem? Konklusjon: Overgang til et regenrativt landbrukssystem vil bidra til å løse klimautfordringene, gjenskape biologisk mangfold og levere mange sosiale goder. Men uten beitende drøvtyggere vil dette være helt umulig. 

https://sustainablefoodtrust.org/press-releases/new-report-flips-the-script-on-meat-and-dairy-they-can-be-part-of-the-solution-if-the-farmings-right/  

https://sustainablefoodtrust.org/our-work/sustainable-livestock/

https://sustainablefoodtrust.org/wp-content/uploads/2025/05/Sustainable-Food-Trust_Grazing-Animals-Report_AW_RGB-2.pdf

European Alliance for Regenerative Agriculture:

Farmer-led Research on Europe’s Full Productivity: The Realities of Producing More and Better with Less - Place-based Innovation for the Good of All

En studie som sammenligner 78 regenererende gårder mot gjennomsnittlige konvensjonelle gårdsbruk. De regenerative gårdene er i 14 ulike land og dekker til sammen over 70 000 dekar. En av hovedkonklusjonene er at Europeiske bønder kan produsere betydelig mer mat for mindre ved å gå over til regenerativt landbruk, sammenlignet med gjennomsnittlig konvensjonell praksis. De regenererende gårdene kunne bevise gjennomsnittlig 27% høyere produktivitet enn de konvensjonelle i samme land, når ulike produktivitetsfaktorer ble lagt inn i et indekssystem. Du finner studien på EARAs nettside.